BOKSLÄPP  HEMMA PÅ SÖDRA SVEDJAN.

 

” Det trodde jag inte att jag skulle få vara med om !”  Orden är Erland Segerstedts men de skulle nog ha kunnat sägas av någon av oss i publiken. Erland  är fotograf och står för  bilderna i boken Konsten att färdas som han gjort tillsammans med kompisen Göran Lundin.

Götes lada är numera utrustad med filmduk och där visade Erland ett antal bilder medan han och Göran berättade om sina färder runt om i världen. Ryssland, Haiti, New York, Sarek eller Norra Fjällnäs är några exempel. Alla resmål blir lika intressanta när man hör berättelserna av engagerade människor. Resor på skidor, båtar av olika kvalitet, skoter, flyg eller fallskärm (vilket aldrig Erland skulle testa) och inte att förglömma bussen som varit Göran Lundins arbetsplats. Alla sätt att resa är bra men och på vissa platser finns bara ett färdsätt att välja.  En del resor verkar livsfarliga som båtresor  i oroliga vatten med  alltför mycket folk och varor i osäkra båtar. Ett kapitel är ägnat åt cyklingen och där får vi bl.a. möta Stålfarfar vars cykelresor genom Sverige förr var välkända. När man frågade hur han orkade hålla igång vid så hög ålder svarade han : ”Arbete ger hälsa och jag håller mitt blod i jämn och snabb cirkulation genom ständig kroppsrörelse. Detta är kort och gott hemligheten med min goda vigör. ”  Boken väcker lusten att resa men hur man reser det väljer man själv.

Efter informationen fanns det möjlighet att köpa boken och prata med upphovsmännen, köpa fika av Alfred och Matilda och sitta ute och njuta av den fantastiska utsikten och det vackra vädret. 

Boken heter Konsten att färdas och har givits ut på Ord&visor förlag.