Ni som tror att en älgjägare sitter från klockan fyra på morgonen till åtta på kvällen i sitt älgtorn och fryser, dricker kallt termoskaffe och gnager på en torr vetebulle… Tänk om – det är nya tider nu.

Jag hade förmånen att följa med älgjaktslaget ett par timmar första jaktdagen i år och fick se och höra hur det går till numera på älgjakten.

Tidigt på morgonen redan innan klockan 5 sköts första älgen, en ungtjur, det var nog hunden som hade jobbat mest förstod jag.

Berndt hämtade den med traktorn och körde till slakteriet, där började Håkan, Matti och P-A att flå älgen – de övriga fem tittade på! Det fälldes en massa kommentarer hur man borde göra för att flå en älg.

Efter det bar det av till jaktkojan för att äta lunch, det var inte vilken lunch som helst!

Allt tillagades förnämligt på Muurikkan. Till förrätt bjöds det på kantarell-toast och till varmrätt marinerad vildsvinsstek och sen skulle det visst bli kaffe och kaka till efterrätt.

Sen lät det som att det var dags för en ”Power-nap” ett par timmar innan man skulle ge sig ut i skogen igen. Ett härligt gäng med mycket humor och många skämt.

Nä, det här var så trevligt och framför allt så gott, så jag måste nog köpa mig en bössa…